Vanhat lasten elokuvat vetoavat edelleen

  • tehnyt
Vanhat elokuvat vetoavat lapsiin ja aikuisiin.

Vanhat lasten elokuvat tulevat takaisin vuosi toisensa jälkeen. Kaikkihan muistavat iki-ihanan Uppo-Nallen seikkailut sekä kirjoista että valkokankaalta. Nallen lisäksi elokuvan sankariksi päätyi 1990-luvulla ilves elokuvassa Poika ja ilves. Tämä elokuva yhä edelleen puhuttaa ja siitä pidetään edelleen. Vanhoja elokuvia näytetään usein ja samalla ne saavat uuden sukupolven innostumaan. Ne eivät vanhene edes vuosien saatossa, vaan juoni on tehty niin hyvin, että se toimii vuosien vaihduttua.

Ulkomaiset vanhat lasten elokuvat

Monet ulkomaiset elokuvat ovat jääneet vahvasti lasten mieleen. Muun muassa ruotsalaisen Astrid Lindgrenin tarinoiden pohjalta on tehty useampia elokuvia. Näistä voidaan mainita Saariston lapset sekä Veljeni Leijonamieli. Nämä elokuvat ovat hyvin realistisia ja siksi vetoavat lapsiin ja heidän vanhempiinsa. Paljon tunnettuja elokuvia on tehty myös animaatioiden pohjalta. Näitä ovat esimerkiksi Bamse sekä Viiru ja Pesonen.

Lisäksi hyviä tuotantoja löytyy myös Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Elokuvat lapsille ovat olleet Briteissä hyvin realistisia ja siksi ne ovat toimineet myös käännöksinä. Näitä ovat Aseman lapset sekä Maija Poppanen. Yhdysvallat on pystynyt tuottamaan isona maana paljon erilaisia elokuvia, kuten Yksin kotona tai Beethoven-koirakomediat. Disneyn studioilta on lähtöisin useat menestyksekkäät elokuvat.

Mikä niissä vetoaa?

Monien elokuvien juoni on laitettu toimimaan hyvin perinteiseen ympäristöön kuten kouluun, kotiin tai vanhempien kanssa tapahtuvaan toimintaan. Se tuntuu luontevalta, vaikka juoni itsessään onkin täysin fiktiivinen eikä perustu tositapahtumiin. Animaatioelokuvissa puolestaan on annettu paljon tilaa lapsen omalle mielikuvitukselle ja ne toimivat siksi hyvin. Sopiva hahmo elokuvassa herättää tunteet ja mielikuvituksen.