Siirry suoraan sisältöön

Pelikaanimies elokuva

Pelikaanimies elokuva A:sta Ö:hön

Elokuvan ensi-ilta oli 17.12.2004 ja se keräsi heti innostuneita katsojia, koska se oli sallittu kaiken ikäisille. Tämä 90 minuuttia kestävä elokuva on varsin tapahtumarikas eikä siinä ole yhtään sellaista hetkeä, että pitäisi poistua tekemään jotakin paljon tärkeämpää. Se on vain katsottava alusta loppuun. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Liisa Helminen ja sen pääosissa ovat Pelikaanimiehenä Kari Ketonen, Emilinä Roni Haarakangas sekä Elsana Inka Nuorgam. Näyttelijöitä on pakko jälleen kehua, koska Karin eriomainen roolisuoritus on vertaansa vailla. Hän ei edes yritä esittää roolia ihmismäisesti vaan on oivaltanut ja saanut hyvin kiinni lintumaisesta roolista. Lasten roolisuoritukset ovat hyvin luonnolliset eikä aina oikein edes tajua, että kysymyksessä on elokuva.

Pelikaanimies elokuva rakentuu älykkäästi ja siitä pitävät huolen Liisa Helmisen loistava käsikirjoitus, jonka pohjana on ihan yhtä loistavan ja älykkään kirjailijan Leena Krohnin teos. Juoni soljuu eteenpäin luontevasti pitäen katsojaa koko ajan innostuneena.

Pelikaanimes elokuva

Juoni - mitä elokuvassa tapahtuu?

Emil joutuu muuttamaan maalta kaupunkiin, koska hänen vanhempansa ovat eronneet. Hän on yksinäinen ja huomaa omituisen kulkijan, joka on ikään kuin pelikaani, mutta on pukeutunut ihmisen vaatteisiin. Myös pelikaanin perhe on hajonnut ja siksi tämä lintuparka on joutunut kaupunkiin.

Emilillä ja Pelikaanimiehellä on yhteinen salaisuus, jota vähän myöhemmin pääsee jakamaan myös naapurin Elsa. Tyttö, joka myös ystävystyy Emilin kanssa. Pelikaanimies on töissä oopperassa näyttämömiehenä ja Emil opettaa tätä lukemaan ja muutenkin ihmisten tavoille. Jossain vaiheessa pelikaani joutuu Korkeasaareen, josta lapset käyvät sen pelastamassa. Ymmärtävätkö aikuiset pelikaania, joka epätoivoisesti yrittää sopeutua kaupunkiin kuten Emilkin?

Elokuva lapsille ja aikuisille

Roolit on täytetty hyvillä näyttelijöillä kuten Liisa Mustonen, Jonna Järnefelt, Tommi Raitolehto, Ismo Kallio, Heikki Kinnunen, Kristiina Elstelä sekä Seppo Pääkkönen. Lisäksi on mainittava, että Jorma Uotinen on toiminut koreografina. Elokuvan roolisuoritukset ovat vahvoja ja vankalla osaamisella tehty. Ohjaaja on kokenut eikä tämä ollut hänen ensimmäinen lasten elokuvansa. Se näkyy myös lopputuloksessa.

Monesti elokuvat lapsille on tuotettu niin, että ne joko jäävät aikuiselle vieraaksi tai toisinaan ne ovat liian aikuisen näkövinkkelistä, jolloin lapsi ei voi saada niistä kaikkea irti. Tämä elokuva on siinä mielessä poikkeus, että se lähestyy yhtä jämäkästi sekä aikuista kuin lastakin. Tosin molemmille jää elokuvasta vähän eri käsitys. Juonta käsitellään todella mielenkiintoisesti.

Pelikaanimes elokuva
Pelikaanimes elokuva

Pelikaanimies elokuva - mitä siitä jää mieleen?

Jos Pelikaanimies on mielikuvituksellinen olento, niin Pelikaanimies elokuva jää mieleen sillä, että todellisuuden ja mielikuvituksen välille on vaikea vetää rajaa. Raja on kuin veteen piirretty viiva, yhtä häilyvä. Tämä fantasiaelokuva on humoristinen ja saa suupielet nousemaan ylöspäin tämän tästä hyvien oivallusten takia. Kari Ketosen täydellistä istumista rooliinsa on nautinto seurata. Vaikka elokuvan tekemisestä on jo kulunut hetki aikaa, sen aihe tuntuu edelleen ajankohtaiselta. Yhä edelleen muutetaan maalta kaupunkiin, perheissä tulee eroja sekä eläimiltä katoaa elintila.

Ensi-ilta oli varsin onnistunut ja elokuvaa on levitetty sen jälkeen ulkomaille. Sitä on esitetty Ruotsissa, Virossa, Hollannissa ja Belgiassa sekä kaikkiaan se on levitetty ainakin 31 maahan. Se kertoo siitä, että elokuva toimii hyvin ja sen kaikki osa-alueet tukevat toisiaan. Jos kysymyksessä on lapsille tarkoitetusta elokuvasta, se on suunnattava lapsille, kuten tässä on tehty. Tämän elokuvan voi katsoa useampaankin kertaan.

Kiitokset yhteistyöstä

Casinobetting.live on yhteistyökumppani, jonka kanssa on nautinto työskennellä. Kiitos, että saimme tämän mahdollisuuden kertoa Pelikaanimiehestä.