Siirry suoraan sisältöön

Suositut Risto Räppääjä elokuvat innostavat kaikenikäisiä

  • tehnyt
Risto Räppääjä elokuvat ovat suosittuja.

Suositut Risto Räppääjä elokuvat ovat monen lapsen ja aikuisenkin suosiossa. Elämäniloiset musikaalielokuvat sisältävät kasvattavia opetuksia ja pirteitä lauluja, jotka vievät kaikenikäiset mennessään. Risto Räppääjä elokuvia on ilmestynyt vuosien saatossa jo kahdeksan kappaletta ja ne pohjautuvat siskosten Tiina ja Sinikka Nopolan samannimisiin kirjoihin. Vuonna 2008 ensi-iltansa saanut Risto Räppääjä elokuva oli Suomen katsotuin suomalainen elokuva. Uusin elokuva, Risto Räppääjä ja Väärä Vincent ilmestyi vuonna 2020.

Risto Räppääjä elokuvat pohjautuvat suosittuihin lasten kirjoihin

Tiina ja nyt jo edesmennyt Sinikka Nopola ovat kirjoittaneet monia suosittuja kirjasarjoja ja he ovat myös esimerkiksi Heinähattu ja Vilttitossu -parivaljakon luojia. Elokuvien päähenkilönä on alakouluikäinen Risto, joka asuu tätinsä, hiukan höpsön, Rauhan kanssa. Ensimmäisessä elokuvassa Risto ystävystyy naapuriin muuttavan Nellin kanssa, jonka Risto nimeää hiusten perusteella Nelli Nuudelipääksi. Nellistä tulee Riston paras ystävä, joka nähdään myös kaikissa muissa elokuvissa. Lisäksi elokuvissa nähdään Rauhan serkku Elvi sekä naapuri herra Lindberg.

Elokuvien käsikirjoitus pohjautuu kirjoihin kuitenkin vain väljästi, sillä elokuviin on kerätty kohtauksia monista eri kirjoista. Elokuvissa seikkaillaan monissa erilaisissa ympyröissä, mutta tiettyjä samoja piirteitä niissä on. Risto itse on räppäävä poika, joka paukuttelee kattiloita puukapuloilla, tai mitä hänen edessään nyt sattuu olemaankin. Lisäksi elokuvissa käsitellään Riston ja Nellin ystävyyssuhdetta, Rauhan hauskoja toilailuja, Elvi-serkun ankaraa kasvatustapaa sekä Rauhan ja herra Lindbergin välistä suhdetta, joka huokuu selvää ihastusta puoli ja toisin.

Menoa ja meininkiä

Tapahtumia ja musiikkia elokuvista ei kuitenkaan puutu ja ne vievätkin mennessään kaiken ikäiset. Elokuvien pääteemat ovat kekseliäitä ja monipuolisia. Uusin elokuva keskittyy taidevarkauksiin, sitä edellinen voimannostoon. Elokuvia viedään eteenpäin niin musiikin kuin huumorin voimin ja ne ovat viihdyttäviä ja opettavaisia. Ei ihme, että elokuvat innostavat esittämään samoja näytelmiä myös kesäteattereissa!