Siirry suoraan sisältöön

Kätyrit: Grun tarina on suositun animaatioelokuvasarjan uusin osa

  • tehnyt
Kätyrit-hahmoja.

Kätyrit: Grun tarina on kesällä 2022 ensi-iltansa saanut vauhdikas ja hauska animaatioelokuva. Elokuvan tarina jatkaa supersuositun animaatioelokuvasarjan tarinaa kertomalla siitä kuinka mahtava superroisto tapasi keltaiset apulaiskätyrit, loi ilkimysmäisen joukon sekä otti sitten yhteen hurjistakin hurjimman rikollismahdin kanssa. Tämä elokuva on tehty elokuvasarjan alkuperäisten luojien toimesta ja se tarjoaa katsojille valtavan annoksen vauhtia sekä tuttuun tapaan myös huisia huumoria.

Kätyrit: Grun tarina jatkaa pitkää elokuvasarjaa

Hauskat, keltaiset olennot ovat monelle tuttuja jo sarjan aiemmista osista, kuten vuoden 2010 elokuvasta Itse ilkimys ja vuoden 2013 elokuvasta Itse ilkimys 2. Kätyrit 3 -elokuva on vuonna 2015 ilmestynyt näiden kahden elokuvan esi-osa nimeltä Kätyrit. Sarjaan kuuluu myös vuonna 2017 ilmestynyt Itse ilkimys 3, joka on jatko-osa edellisille Itse ilkimys -elokuville. Grun tarina taas on Itse Ilkimys -elokuvien spinoff.

Kätyrit: Grun tarina on myös jatkoa elokuvalle Kätyrit vuodelta 2015. Näistä kahdesta elokuvasta uudempi, eli Kätyrit: Grun tarina, sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 1. heinäkuuta 2022 ja Suomessa melko samoihin aikoihin; 29. kesäkuuta 2022. Elokuvan ensi-iltaa jouduttiin siirtämään peräti kahdesti maailmalla mylläävän koronaviruspandemian vuoksi. Enää katsojien ei kuitenkaan tarvitse tarkkailla koronatilannetta, sillä elokuva on jo ostettavissa kaupoista.

Katso ensin Kätyrit 3 -elokuva

Kätyrit 3 -elokuva nimeltä Kätyrit on aiempi osa Kätyrit: Grun tarina -elokuvalle, joten se kannattaa katsoa ennen uudempaa elokuvaa, mikäli haluaa pysyä mahdollisimman hyvin juonessa mukana. Vuoden 2015 Kätyrit-elokuva sijoittuu aikaan ennen kuin Kätyrit tapaavat Grun, eli 1960-luvulle. Tätä ennen nämä keltaiset apurit ovat eläneet jo maailman alkuajoista lähtien, kehittyen yksisoluisista organismeista olennoiksi, joilla on yksi ja ainoa tehtävä: palvella kunnianhimoisimpia pahiksia historiassa.

Heidän toistaitoisuutensa kuitenkin tuhoaa heidän isäntänsä mukaan luettuna luolamiehen, Faaraon, T-Rexin, Draculan sekä Napoleonin. Isännän puute ja eristäytyminen kuitenkin ajavat heidät hiljalleen masennukseen, jolloin muutama kätyreistä lähtee etsimään uutta isäntää. Pian he kilpailevat päästäkseen Scarlet Overkillin apulaisiksi. Tämä kunnianhimoinen pahis tahtoo olla ensimmäinen naispuolinen superroisto. Kätyrit: Grun tarina on suoraa jatkoa tälle tarinalle.

Kätyrit: Grun tarina naurattaa ja viihdyttää kaiken ikäisiä

Kätyrit-elokuvasarja on täynnä vauhtia ja huumoria, jonka vuoksi se viihdyttää usein lapsien lisäksi myös hieman vanhempia katsojia. Elokuvasarjan elokuvat ovatkin loistava idea koko perheen elokuva-iltoihin. Elokuvaillan kruunaavat tietenkin herkut. Niitä saa tietenkin omista lähikaupoista, mutta hävikkiruokaa netistä tilaamalla saa samaan hintaan reilusti enemmän herkkuja. Netistä on edullista ja helppoa tilata herkut kerralla vaikkapa useampaakin elokuvailtaa varten.

Kätyrit: Grun tarinaa elokuvateattereissa katsoessa eteen saattaa tulla myös yllättävä ilmiö; teinit ympäri maailmaa ovat nimittäin usein katsomassa elokuvaa suurissa joukoissa pukuihin pukeutuneina. Tällainen teinien pukeutuminen elokuvateattereihin juuri tätä elokuvaa varten on levinnyt myös Suomeen. Osan mielestä tämä trendi on etenkin Suomessa melko hauska, mutta joissain tapauksissa teinit ovat myös häirinneet elokuvan katsomista.

Millainen on Kätyrit: Grun tarina?

Monet vanhat lasten elokuvat eroavat tästä uudesta Kätyrit-elokuvasta. Elokuva esimerkiksi on hyvin moderni ja näyttävä 3D-tietokoneanimaatioelokuva, eli se eroaa jo grafiikoiltaan monista vanhimmista elokuvista. Elokuvien teema, jossa hauskat keltaiset ja maailman alusta saakka olemassa olleet kätyrit toimivat apureina, on myös ainutlaatuinen. Ei olekaan ihme, että kätyreitä vilisevä sarja on maailmanhistorian menestyneimpiä animaatioelokuvasarjoja.

Elokuva myös sijoittuu 70-luvulle, jossa keltaiset Kätyrit ovat löytäneet uudeksi isännäkseen esiteini-ikäisen rikollisen uraansa aloittelevan Grun. Tässä elokuvassa Gru on nuori, Kaliforniassa äitinsä kanssa 70-luvulla asuva poika, jonka haaveena on superroistous sekä pääsy osaksi legendaarista Konnakuusikkoa.

Konnakuusikon johtaja Disco Jonna kuitenkin nauraa pojan haaveelle, jonka jälkeen Gru päättää näyttää olevansa iästään huolimatta hyvä roisto, mutta saa itsensä valtavaan pulaan. Kätyrit: Grun tarina tarjoaakin tämän jälkeen mitä huimempia juonenkäänteitä, joihin kuuluu muun muassa kosto, sieppaus sekä kätyrien pelastusoperaatio. Elokuva tarjoaa paitsi jännitystä ja naurua, myös retromaista tunnelmaa 70-luvun teeman kautta.