Uppo nalle elokuva on lasten elokuvien ”ikivihreitä”

  • tehnyt
Nallehahmoa on helppo halata

Uppo nalle elokuva perustuu kuopiolaiskirjailija Elina Karjalaisen lastenkirjoihin, joita on ilmestynyt yhteensä 22. Suloinen Uppo-Nalle on valloittanut sydämiä 70-luvulta lähtien ja ensimmäinen elokuva siitä on tehty vuonna 1991. Elokuvan on ohjannut Raili Rusto ja se on sallittu kaikenikäisille. Elokuvan lisäksi Uppis on seikkaillut myös televisiosarjassa ja teatterin näyttämöllä. Onpa tämä satuhahmo ja lasten ystävä esiintynyt perheoopperassakin.

Uppo nalle elokuva viehättää juonella ja suosikkihahmoillaan

Uppo-Nalle ajelehtii kaukana merellä pudottuaan laivasta, josta ranskalainen pikkupoika heitti sen kiukunpuuskassaan. Uppo-Nalle kelluu, runoilee ja haaveillee rannalla odottavasta ystävästä. Lopulta se huuhtoutuu rannalle, josta sen löytää tavallinen pieni tyttö Reeta. Reetan perheeseen kuuluu Laulava Lintukoira, jolla on tapana tohottaa hassusti ja loilottaa omatekoisia lauluja. Myös Uppo-Nalle on runojen ja lorujen ystävä, joka haaveilee omasta runokirjasta. Ystävysten seikkailu voi alkaa!

Monet ”ikivihreät” vanhat lasten elokuvat ovat sellaisia, joiden keskeinen hahmo puhuttelee erityisesti lapsia. Sopiva sankarihahmo ruokkii lasten mielikuvitusta ja siinä on tuttuja, samaistuttavia piirteitä. Näitä suosittuja lasten elokuvien hahmoja on niin suomalaisissa kuin ulkomaalaisissa elokuvissa. Hyvä elokuva on sellainen, joka hahmojen ja tarinansa kautta koskettaa lapsen tunne-elämää. Hyvässä elokuvan tarina jättää sopivasti tilaa myös lapsen mielikuvitukselle.

Mikä on ”se juttu” Uppo-nallen tarinoissa?

Uppo-nalle elokuvan tarina keskittyy kolmikon ympärille, joita yhdistää hyvä ja syvä ystävyys. Ystävyyden merkitys avautuu elokuvassa lapsille heille ominaisella tavalla. Elokuva perustuu Uppo Nalle-kirjoihin, ja tarjoaa mojovan annoksen loruttelua ja hauskoja riimittelyitä. Näin se tukee ja innostaa lapsia parhaimmillaan heidän omien sanallisten taitojensa kehityksessä.