Siirry suoraan sisältöön

Peukaloisen uudet retket on entistä vauhdikkaampi

  • tehnyt
Peukaloisen retket on eläimiä ja luontoa kunnioittava satu.

Peukaloisen uudet retket, joka on rakastettu klassikkosarja, palasi uudistettuna. Uuden animaatiosarjan pääosassa on lentämisestä haaveileva Nils-poika. Hän on uskalias ja kekseliäs nuori mies, jonka hiippalakki on vaihtunut myssyksi. Tunnusmusiikki on vaihtunut Nilsin vaatetuksen mukana. Nyt Nilsillä on päällään reisitaskulliset caprihousut ja pusero sekä jalassaan hänellä on tennarit. Sarja on ranskalainen ja sen 52 osaa valmistuivat vuosina 2015 – 2017.

Peukaloisen uudet retket alkaa tutulla tavalla

Haltija muuttaa Nilsin pieneksi peukaloiseksi suututtuaan Nilsille. Samalla Nils saa kyvyn puhua eläinten kanssa ja niinpä hän ennen pitkää päätyy seikkailemaan Martti-hanhen selässä lentäen. Ihmisen kokoisena Nils kiusasi kotitilansa eläimiä ja nyt hän saa kuulla eläimiltä, miltä se on tuntunut. Seikkailusta tulee samalla Nilsin kasvutarina, sillä hän miehistyy matkan varrella.

Peukaloinen on rakastetun ruotsalaisen lastenkirjailijan Selma Lagerlöfin luoma hahmo. Hän kirjoitti kaksiosaisen kirjan Peukaloisen retket villihanhien seurassa vuosina 1906–1907. Satukirjojen klassikoksi muodostuneen teoksen päähenkilö, pikkupoika Nils Holgersson, matkaa hanhien seurassa ympäri Ruotsia. Kirjassa kuvattiin Ruotsin valtakuntaa ja kulttuuria, koska se oli alun perin tarkoitettu koulujen lukukirjaksi.

Uusissa retkissä on enemmän toimintaa

Uudistettu sarja on tehty nykypäivän tempoa kuvaavaksi. Lapset pitävät tästä vauhdikkaammasta Peukaloisesta, mutta vanhemmat saattavat kaivata 1980-luvulla tehdyn sarjan lempeää rytmiä. Etenkin sarjan tunnusmusiikki saa äidit ja isät nostalgiseksi. ”Retkelle taas Peukaloinen reippaasti käy, huolta ei näy. Ilmojen halki hän liitää, kiitää näin seikkailemaan.”

Avainsanat: