Read the reviews!

 


Pelikanmannen fick beröm i amerikanska medier

Pelikanmannen charmade publiken på Tribeca Film Festival – och kritikerna föll också.

I Variety, skriver John Anderson att den utomordentligt lustige” Pelikanmannen är “som gjord för att komma ut i engelsk version – bara man lyckas hitta en huvudrollsinnehavare som är ”ett lika charmigt original och lika naturligt fåggellik som Kari Ketonen.” Anderson ser något “genomgående finskt” i filmen. ”Pelikanmannens första dag på jobbet som scenassistent på operan visar en rad komiska rutiner extra lustiga därför att de driver med de allvarliga finnarna.” Han sammanfattar: ”Det är svårt att föreställa sig barn, eller vuxna för den delen, som inte smälter inför denne sällsynte fågel, som är så rar, rejäl och emotionellt äkta.” Läs hela artikeln (rtf)

I artikeln “Best of Tribeca”, skriver Kevin Canfield från The Journal News m fyra av de bästa bland 250 filmer – och Pelikanmannen är en av dem : “Filmen fungerar på flera plan … trots att den riktar sig till en begränsad publik är Pelikanmannen inte enbart tricks och spunnet socker - och det är därför den fungerar så bra. Regissören underskattar inte sin unga publik, utan vågar tro på att de vet att livet inte alltid slutar lika lyckligt som i sagorna.” Läs hela artikeln (rtf).

Också Nancy Ramsey i LA Times lists Pelicanman listar Pelikanmannen som en av festivalens höjdpunkter. Läs hela artikel (rtf).

Producenterna Anita Oxburgh och Hanna Hemilä med regissören Liisa Helminen (i mitten) med Pelikanmannen i New York. Foto: Petri Krook.

Tillbaka