Katso arvostelut!

 


Pelikaanimies keräsi kehuja Yhdysvaltain mediassa

Pelikaanimies valloitti Tribecan festivaaliyleisön sydämet – ja myös kriitikoiden.

Variety-lehden arvostelija John Anderson kehuu “syvällisen hauskaa” Pelikaanimiestä, josta saisi hänen mukaansa hyvän englanninkielisen uudelleen kuvatun version – jos vain löytyisi “yhtä charmikkaan omintakeinen ja luontevan lintumainen” pääosanesittäjä kuin Kari Ketonen. Viihdyttävyyden lisäksi Anderson näkee elokuvan hyvin suomalaisena: ”Pelikaanimiehen ensimmäinen työpäivä oopperan näyttämöapulaisena on kuin sarja mykkäkomedian kommelluksia, jotka ovat sitäkin hauskempia kun otetaan huomioon mitä suomalaisten yksitotisuudesta sanotaan.” Artikkelin päätteeksi Anderson toteaa: ”On vaikea kuvitella lapsia, saati aikuisia, jotka eivät lämpenisi tälle mainiolle linnulle, joka on sekä herttainen, rehti että aidosti tunteva.”
Lue koko artikkeli
(rtf, englanninkielinen).

The Journal Newsin Kevin Canfield esittelee “Tribecan parhaimmistoa”-artikkelissaan festivaalin yli 250 elokuvan tarjonnasta neljä suosikkiaan – joiden joukossa on myös Pelikaanimies. Hänestä elokuva toimii monella tasolla. ”Vaikka Pelikaanimies on suunnattu perheille, se ei perustu temppuiluun ja pinnalliseen huumoriin – ja juuri siksi se toimii niin hyvin. Ohjaaja selvästi uskoo nuoren yleisönsä kykyyn ymmärtää, ettei elämässä aina käy kuin satukirjan lopussa.”
Lue koko artikkeli
(rtf, engl.).

Myös Los Angeles Timesin Nancy Ramsey listaa Pelikaanimiehen yhdeksi Tribecan ohjelmiston huipuista. Lue koko artikkeli (rtf, engl.).

Tuottajat Anita Oxburgh ja Hanna Hemilä sekä ohjaaja Liisa Helminen (keskellä) Pelikaanin matkassa New Yorkissa. Kuva: Petri Krook.

Takaisin uutisiin